4 Temmuz 2014 Cuma

Bazı Şeyler

Merhaba, bebekler :)
Başlığımdan anladığınız kadarıyla size bazı şeyler anlatacağım. Bazı şeyler diye bir şarkı da mevcut olup albümü de bu ismi vermiştir. Tabi ki Nazan Öncel'den bahsediyorum. Şarkıda da geçtiği gibi "kahrolsun bazı şeyler" diyorum.


Kendimi anlattığım bir kaç kadın arkadaşım vardı. Hornet kullanmamı istemiyordu, devamlı birileriyle buluşmamı istemiyordu, kimseyle sevişmemi istemiyordu gibi gibi şeylerle beni kısıtlamaya çalışıyordu. Beni çok sevdiğini biliyorum şayet ben de onu seviyorum. Beni korumaya çalıştığı için yardım ettiğini düşünüyor ama farkında olmadan üzüyordu. Eşcinseller aşklarını, sekslerini, arkadaşlıklarını göz önünde yaşayamıyor düşüncesiyle yaklaşıp beni kendi benliğimden uzaklaştırmaya çalışan arkadaşıma ne yapayım siz söyleyin akıl verin?
Ben heteroseksüel olup, o lezbiyen olsaydı ve bana açılsaydı. Ben haliyle bu kadar bilgi sahibi olmadığım için lezbiyenliği araştırırdım. Ona o kadar şey anlattım ki birçok eşcinselden fazla bilgiye sahip olması gerekirdi. Ben bilgilerimi açık bilgi olarak aktarırım hep, o da keşke anlayış gösterip arkamda olabilseydi. Arkamda aslında yani kötü bakmıyor. Gel gelelim en ufak bir olay anlatınca bana verdiği cevap; "otur oturduğun yerde ders çalış! " oluyor. Önceliklerimi karıştırdığımı düşünüyor olabilir. Böyle yaptıkça beni kendinden farkında olmadan uzaklaştırır en azından bu konuları anlatmaktan vazgeçeceğim gibi duruyor.  Biriyle buluşmaya gittiğimde bile laf sokuyor, seviştiğimi söylesem orospu ilan edecek beni!
Arkadaşlığımın bozulmasını istemiyorum. Bu konu dışında da hiç problem yaşamadık gayet iyi anlaşıyoruz. Bazen eşcinselleri anlamadığını düşünüyorum kısaca. Bunun dışında çok iyi biri diye arkadaşlığımı kesmek istemiyorum. Aramızdaki arkadaşlıkta eşcinselliğe bağlı konuları konuşmazsak/bahsetmezsem güzelce arkadaşlığa devam edebiliriz.
Aslında onun suçu değil toplumun suçu! Kurtulamıyor düşüncelerden. Sesli güldüğüm zaman rahatsız oluyor çünkü kafedekiler bize bakarmış :/ Otobüste sessiz konuşacakmışım çünkü insanlar rahatsız olurmuş. Arkadaşım heteroseksüel olduğu halde benim için toplum baskısı yaşamış oluyor. Toplum baskısı konusu üzerine yazılacak bir sürü kitap için gayet de güzel bir konu olabilir.
Söyleyin amcalara kıymasın ibnelere. Söyleyin teyzelere kıymasınlar kahkaha atan çocuklara.

Sevin kahkaha seslerini. Cümlesinin en ritmi yüksek olduğu zaman kesmeyin otobüslerde çocuklarımın sözlerini. Bırakın çocuklar, gençler şarkılar söyleyip binsin otobüslere.
Yine Nazan Öncel ile kapatıyorum yazımı :) Sonbahar çocuklarıyız, içimizden ağlarız. Yol göründü mü bize hoşçakala sığınmayız :)

4 yorum:

  1. Yapman gereken çok net arkadaşına bu yazıyı ya oku ya da buradaki samimi düşüncelerini anlat. Yoksa çaresi yok. Oturup çareyi beraber bulun. Senin özel hayatına karışamaz bence. Kimse katışamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi doğrularının doğruluğundan şüphe duymayan bir arkadaşım olduğu için ortak nokta bulamıyoruz. Bu yüzden sadece eşcinsellik konusunu aramızdan çıkartırsak sorun kalmaz diye düşündüm. Bu yaptığım da sonuç vermezse, en son senin dediğimi denemek zorunda kalacağım. Teşekkürler:)

      Sil
  2. arkadaşın biraz problemli canım benim. En başından, daha toplum baskısına direnmeyi bile bilmiyor ki acaba o şahısın kendi hayatı nasıl?

    En ufak eşcinsel anlarına bile tahammül edemiyorsa arkadaşlığınızın hatrı yanında derin de bir homofobisi vardır demektir. Ayrıca ablan ya da annen mi zannediyor kendisini, yani otur oturduğun yerde ders çalış diyor. Sence de komik bir tepki değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zamana kadar öpüşmemiş bir insan kendisi. Cinsellik ona göre sadece evlenince olacak bir şey. Beni sevdiği için söylüyor ama söylemeyi bilmiyor ah bebeğim öyle işte ya napayım :/

      Sil